LAATSTE NIEUWS

1 miljoen woningen nodig tot 2030 | BPD

1 miljoen woningen nodig tot 2030 | BPD

Volgens prognoses van ABF Research worden er in Nederland tot 2030 een miljoen woningen gevraagd. Hoeveel van deze nieuwbouwwoningen kunnen we redelijkerwijs in bestaand gebied
bouwen? Hoeveel transformatieruimte is er in de bestaande stad?

SNEL EXTRA WEILANDEN AANWIJZEN VOOR BOUW

SNEL EXTRA WEILANDEN AANWIJZEN VOOR BOUW

Het Rijk moet met spoed extra weilanden aanwijzen waar snel woningen gebouwd kunnen worden. Dat zegt de Nederlandse Vereniging van Projectontwikkelaars (Neprom). Deze heeft de bestaande woningbouwplannen in het groen geïnventariseerd, die in totaal goed zijn voor 127.000 huizen.

NOS, Bouwen in het Groene Hart

NOS, Bouwen in het Groene Hart

Woningnood is hoog: wethouders willen bouwen in het Groene Hart. Tijdens de coronacrisis verdiept zich nog een crisis in Nederland: het tekort aan woningen loopt sterk op. Er moeten huizen gebouwd worden. Maar moet dat binnenstedelijk of mag dat ook buiten stedelijk? Lokale en provinciale bestuurders staan soms lijnrecht tegenover elkaar.

Meer vergunningen voor woningbouw

Meer vergunningen voor woningbouw

Vergunningverlening voor woningbouw komt vanaf 2021 weer stevig op gang Vergunningverlening voor woningbouw komt vanaf 2021 weer stevig op gang. Dat voorspelt het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) in zijn vooruitzichten voor de periode 2020 tot en met 2023. De instantie verwacht dat stikstofproblemen vanaf volgend jaar ‘geen wezenlijk obstakel’ meer vormen voor het overgrote deel van de huizenmarkt.