1 miljoen woningen nodig tot 2030 | BPD

Gepubliceerd op 18/09/2020

Bouwfonds Property Development

Tot 2030 één miljoen woningen gevraagd

Volgens prognoses van ABF Research worden er in Nederland tot 2030 een miljoen woningen gevraagd. Hoeveel van deze nieuwbouwwoningen kunnen we redelijkerwijs in bestaand gebied bouwen? Hoeveel transformatieruimte is er in de bestaande stad?

In 2016 berekende het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) dat er – puur ruimtelijk bekeken – ruim 500.000 woningen in binnenstedelijk gebied gerealiseerd zouden kunnen worden. Als er rekening wordt gehouden met factoren als de kwalitatieve woonvraag (waar hebben mensen echt behoefte aan?), de tijd en complexiteit van projecten en de financiële haalbaarheid ervan, dan ligt de werkelijke transformatiepotentie veel lager, namelijk op bijna 100.000 woningen.

Alleen als er aan extra ‘knoppen’ wordt gedraaid, kan de transformatiepotentie omhoog. Als er dichter wordt gebouwd, extra wordt geïnvesteerd én sneller wordt ontwikkeld, dan kunnen er maximaal 300.000 woningen worden bijgebouwd. Kortom: 10 tot maximaal 30% van de woningvraag van Nederland is te realiseren in de bestaande stad.

Begin vandaag nog met zoeken

Neem direct vrijblijvend contact met ons op om te kijken welk aanbod het best bij u zou passen. Met uw persoonlijke consultant maakt u samen de meest passende keuze.

Mollerusweg 84, 2031BZ Haarlem
e-mail info@ligthartroling.nl
telefoon +31 (0) 23 744 07 23
Ligthart & Röling Consulting biedt een objectief advies op het gebied van verwerven van grondposities, die zijn gelegen in Nederland en zorgvuldig zijn geselecteerd en getoetst als mogelijke locaties voor gebiedsontwikkeling.
Neem gerust eens contact met ons op om kennis te maken.
© 2020 Ligthart & Röling Consulting – All Rights Reserved